FÖR SKOJS SKULL (PSYKOPAT)

som ni vet så älskar ja o leta fakta haha hade lust o kolla mer om psykopat de visar sej faktiskt att de e personlighets störning.... grymt haha då känner man till vissa symtom nu =)))))) kan dela me mej de som vanligt ha ha

läs om ni orkar  ! JA ÄLSKAR SÅNT TYCKER ATT DE E INTRESSANT ! :D PAPPA O JA HAR SNACKAT OM SÅNA DETTA E FAKTISKT ETT SKOL ARBETE BUUUT DAMN SÅ GRYMMMT ATT EN PSYKOPAT KAN BETTEE SEJ SOM EN VANLIG MÄNNSIKA.. TRODE INTE DE :S man lär sej NÅTT NYTT VARJE DAG...




Psykopati är ingen sjukdom utan en personlighetsstörning. Psykopater saknar vanligen insikt om att de har psykopatiska drag. Typiskt för psykopater är att de är egocentriska och själviska, och inte kan känna empati eller sätta sig in i andra människors situation. Psykopat är helt enkelt onda människor, men inser det inte. Någon fungerande behandlingsform existerar inte. Ibland tycks dock de psykopatiska dragen försvinna med åldern, och det finns psykopater som har blivit i stort sett normala människor i 40-50-årsåldern. Det tycks tyvärr inte gälla alla.



Psykopater klarar nästan aldrig av att ha långa förhållanden eller bilda familj. Typiskt är också att de aldrig tar ansvar, inte tål kritik och försöker sopa bort den eller skylla ifrån sig på andra. Däremot försöker de ge intryck av att vilja ta ansvar, särskilt gentemot högre chefer. När ett projekt har gått bra, tvekar psykopaten inte att framhålla och överdriva sin roll i det hela. När något går dåligt beror det alltid på omständigheter eller andra människor. Det är aldrig psykopatens fel, enligt psykopaten själv.



Psykopater tvekar sällan att manipulera andra människor och ljuga för att gynna sina egna syften. Få människor ljuger så övertygande som en psykopat. Antagligen beror det på att psykopater skapar en egen verklighet i fantasin, en verklighet med bara vissa likheter med den verkliga verkligheten, och sedan berättar ”sanningar” utifrån sin skapade verklighet. Psykopater ljuger i stort sett jämt, om både stora och små saker. Detta beteende kallas mytomani.



Ofta verkar psykopater vara vältaliga, charmiga, trevliga och otroligt bra människor, för dem som inte känner dem så väl. Bara för de personer som umgås nära med eller tvingas arbeta under eller med dem märks de negativa sidorna av deras personlighetsstörning tydligt. Att de bara tänker på själva och sina egna behov leder också ofta till att de vill framhäva sig själva och förstärka sin egen självbild, vilket kallas narcissism. Andra negativa sidor hos psykopater är att de känner ett stort kontrollbehov och att de blir aggressiva när något går dem emot. Då kan de ta till olika former av förtäckta hot för att få sin vilja igenom, eller hämnas om det inte blir som de vill. De lockas ofta till branscher där det finns makt och/eller mycket pengar. Deras läggning gör ju också att de ofta kan klättra snabbt uppåt i hierarkier och nå höga chefsposter (som de sedan är urusla på att sköta). Under IT-bubblans dagar tros vart och vartannat IT-företag ha haft psykopater som höga chefer.



En psykopat är på sätt och vis en parasit i samhället. Han eller hon försöker dels göra andras framgångar till sina egna. Dels försöker han eller hon ofta framstå som nära vän med, eller samarbetspartner med, med kända personer med gott rykte fast så inte är fallet. Dels skyller han eller hon alltså ofta motgångar på andra personer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0