INTERVJU: SUNDAY SOUND

Första gången ja såg de här killarna uppträda va när ja va jury ifrån jobbet.. jag fasnade för deras musik direkt !


så ja tog kontakt med ola och frågade om de ville ställa upp på en intervju and they did =)


so enjoy ladys n gents !


 

Berätta lite kort om er själva: namn, ålder, bor, sysselsättning, intresse & civielstånd:



Sunday Sound består i grunden av fyra killar, Daniel på sång, Mattias på gitarr, Ola på bas och Marcus på trummor. Under det senaste året har bandet dock också blivit förstärkt på scen av Patrik på gitarr. Musiken är det gemensamma intresset som fört alla tillsammans även om vi bor på olika platser i landet. Daniel och Ola bor i Göteborg, Mattias i Växjö, Patrik pendlar mellan någon plats i Skåne och Växjö och Marcus bor i Jönköping. Det innebär att vi nästan bara träffas på spelningar. Vad gäller civilstånd så kan vi säga att Ola och Patrik är de enda singlarna.





1. Hur började ni få intresse för musik ?



Alla har hållt på med musik sedan de var små. Daniel började tidigt med att skriva texter medan t. ex Mattias sedan länge har spelat in musik i sin hemmastudio, något han fortfarande sysslar med. Det är nog inte riktigt någon som vet varför vi började intressera oss för musik, det bara blev så. Musiker är speciella människor.



2. hur länge har ni hållt på med musik ?


Sunday Sound har funnits sedan 2004 men alla har hållt på med musik i minst 15 år.



3. berätta om eran musik stil ?




Soundet bygger på starka melodier medan musiken rör sig någonstans mellan både indierock och kommersiell pop. Lite av det bästa från olika håll.




4. hur började allt inom musik branchen ?



För vår del har vi startat ett eget skivbolag som heter Checoban Records vilket innebär att vi enbart blandar in de människor vi väljer att jobba med. Ingen bestämmer över oss och vi behöver inte anpassa oss till vad andra förväntar sig att vi ska göra. Vi sköter allt från att boka spelningar och låtskrivande till att spela in musik på egen hand. Det innebär också väldigt mycket jobb och man får aldrig ge upp. Men å andra sidan vet vi alltid vilka vi har med att göra, nämligen oss själva. Annars känns musikbranschen ganska bitter, många blir lurade på pengar men vi försöker undvika falluckorna.




5. vilka har ni jobbat med ?




Vårt viktigaste samarbete som satte oss på musikkartan var med en producent som heter Charlie Storm. Charlie är en extremt skön och proffsig kille som hjälpte oss mycket på vägen till det sound vi har idag. Han ligger bakom många projekt som man kanske inte vet. Senast musiken i Edet-reklamen, där man ser en massa fötter på folk som besöker toaletten.



6. vad har varit det bästa uppträdande ni gjort ?



Ett av de bästa minnena måste vara spelningen vi gjorde i Lisebergshallen för något år sedan. Det är en väldigt mäktig känsla att vara på väg mot scenen och ju närmare man kommer, desto mer hör man hur mycket 2000 personer kan låta.



7. vilka länder har ni besökt ?



Otaliga länder. Dock inte som band. Sunday Sound har varje gång det handlat om en utlandsspelning gått på en nit. Senast var en spelning i Finland där vi marknadsfördes på internet, radio och tv men de betalade oss aldrig så vi fick ställa in spelningen. Vi kan inte göra något gratis, speciellt inte åka till Finland och spela. Även Adam Tensta ställde in av samma anledning. Vi får se hur det blir nästa år, någon har pratat om en festival i Polen.

 

8. vad har ni för framtidsplaner ?



Nu kommer vi att ha releasefest i Växjö 16 oktober och troligtvis en liknande spelning i Göteborg under hösten. Sedan kommer vi att sitta och skriva mer musik. Kanske kommer vi bara att släppa musik via nätet i framtiden. Men framförallt vill vi komma ut och spela mer.



9. vad har ni för råd för de som vill satsa på musiken ?



Att tro på det man gör och vara envis. Det kommer alltid att finnas någon som inte gillar det du gör men man ska stå på sig. Du måste också vara lite galen för att ge dig in i en sådan här bransch, men en galen artist är mer intressant än en normal, haha.



10. vem har inspirerat er inom musiken?




Daniel som skriver många av melodierna har blivit väldigt inspirerad av stora låtskrivare som sålt miljoner med singlar, t ex Andreas Carlsson i Idol-juryn medan Ola inspireras mycket av konstiga saker som ett trafikljus i regn. Det är olika för alla.





11. musiken är väldigt bred , vad tycker ni om själv för musik och vilken är eran favorit låt/album som ni gjort/din favorit artist gjort ?




Daniel gillar Oasis, Marcus gillar Coldplay, Mattias gillar Red Hot Chili Peppers och Ola är mest inne på Tom Waits. Men alla gillar musik som U2 och Foo Fighters som kan vara gemensamma nämnare för oss alla. Men det är svårt att enas om en favoritskiva. Vad gäller favoritlåtar så tror jag de flesta i bandet är svaga för att spela Dedicated på vår senaste EP, den är jävligt rolig att spela inför en glad och röjig publik.




12. har ni udda talanger ?




Tja... Mattias föredrar en banan framför en öl på scenen. Vet inte om det räknas som talang. Daniel är bra på att inte komma i tid och Ola är bra på att glömma instrument. Marcus är bra på att säga lite.




 

Myspace: www.myspace.com/sundaysound


Ola på Twitter:
http://twitter.com/misirlou_13


Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Sunday-Sound/68337536074?ref=ts


Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=FyrcZW4pduI


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0